Conveyors

Onze producten

Conveyors algemeen

Conveyors garanderen procesoptimalisatie. Onze expertise omtrent de integratie van standaard oplossingen in een productie- of assemblageomgeving, sorteer- of distributie centrum, maakt het mogelijk om uw productflow te vereenvoudigen, te optimaliseren en goedkoper te maken.

Wij beschikken over het totaalpakket aan standaard conveyors én wij ontwikkelen systemen op maat. Het gebruik van standaard componenten zorgt voor maximale vrijheid en flexibiliteit in het ontwerp. Dat betekent dat u snel, eenvoudig en voordelig aanpassingen of onderhoud kunt doorvoeren. Zo passen wij bestaande systemen aan of breiden uit waar nodig. Wij verzorgen wij elke bestelling van offerte tot installatie ter plaatse. Onze conveyors zijn actief in diverse sectoren zoals machinebouw, automotive, logistiek, kunststofindustrie, farmacie, etc. Door de juiste selectie zijn de conveyors inzetbaar in alle sectoren.

Neem contact op

Naast het leveren van convoyers, voorzien wij ook in totaal projecten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op

Rollenbanen voor dozen & kratten

Rollenbanen zijn geoptimaliseerd voor het transport van een grote variëteit aan kratten, dozen, polybags en pallets. Een uitvoering in vrijloop of elektrisch gestuurde rollenbaan geeft u flexibiliteit in layout, toepassing en budget. Zo kan u dit type conveyor efficiënt benutten in elke fase van uw productflow: order picking, bewerking, verpakking, transport, etc. De modulaire opbouw biedt u verder nog opties in toekomstige aanpassing en/of uitbreidingen.

Easy Systems is leverancier van voorgemonteerde vrijloop en aangedreven rollenbanen uit aluminium, staal of RVS. Techniche tekeningen van de rollenbanen evenals van de bijhorende ketting of tandriemoverzetters, draaiplateaus, kantelaars, liften, invoegsystemen, … kunnen eenvoudig gegeneerd worden en bespaart heel wat engineering en risico’s. Onze engineers en monteurs met jarenlange ervaring denken mee en geven advies. Zo realiseren we de oplossing voor uw toepassing tot en met installatie in uw bedrijf.

Neem contact op  

Naast het leveren van rollenbanen, voorzien wij ook in totaal projecten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op

Transportbanden & riemtransporten:

Transportbanden en tandriemen bieden de oplossing voor eenvoudig transport van diverse goederen. Zo kan uw productflow snel en eenvoudig geoptimaliseerd worden. De modulaire transportsystemen zijn flexibel in te zetten voor een efficiënte aanpassing van uw huidig systeem of voor uitbreiding. Onze ervaren engineers bieden u vrijblijvend advies of tekenen de oplossing uit die u nodig heeft. Uw doorlooptijd én tevreden klanten zijn onze verantwoordelijkheid.

Aan de hand van standaard componenten bieden wij transportsystemen op basis van transportband of tandriem. Ook verdelen wij speciale banden zoals vacuüm banden, telescopische banden, gaasbanden, trogbanden, snaartransporten, … Dankzij onze knik-, stijg- en bochtbanden kan het traject vlak zijn of met stijgende en dalende secties, en kan bochten bevatten. De constructies worden uitgevoerd in aluminium of RVS

Stijgbanden

Onze band conveyors combineren de mogelijkheid tot een zware belastbaarheid met de mogelijkheid om hellingen in te bouwen. Ze hebben een breedte tot 1500mm en lengte van 1000mm tot 30000mm.

Een stijgband of opvoerband wordt toegepast om producten omhoog te transporteren. Een knikband wordt toegepast wanneer producten moeten stijgen én waarbij het eerste en / of het laatste deel vlak moet zijn. Een stijg- of knikband kan voorzien worden van meenemers of bandmateriaal met hoge frictie, om ervoor te zorgen dat de producten niet omlaag rollen of schuiven. Wij bieden de mogelijkheid een aluminium of RVS invoer- en / of uitvoertrechter op de transportband te plaatsen waarin de producten opgevangen worden.

Neem contact op  

Naast het leveren van riem- en transportbanden, voorzien wij ook in totaal projecten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op

Schakelmatten & kettingsystemen

Schakelmatten en kettingsystemen zijn conveyors die toegepast worden om uw productflow op diverse manieren te optimaliseren. Ze worden gebruikt als verbinding tussen machines onderling, als buffer, of om grotere afstanden te overbruggen. Dankzij de modulaire opbouw van onze conveyors kan uw procesoptimalisatie snel en eenvoudig gerealiseerd worden. De schakelmatten & kettingsystemen kunnen als onderdelen geleverd worden voor eenvoudige aanpassing of uitbreiding van uw huidig systeem. Eveneens kunnen we dankzij onze eigen engineering de oplossing uitwerken van uw toepassing en deze compleet realiseren tot en met installatie in uw bedrijf.

Kunststof kettingen zijn verkrijgbaar met een open structuur om bochten te maken of met een gesloten structuur voor rechte toepassingen. Schakelkettingen in RVS, met meenemers of als kleine schakels zijn standaard beschikbaar waarbij de lage wrijving van de vlakke ketting zich ook perfect leent voor buffering en/of het zijdelinks afduwen van producten. Met de modulaire schakelketting zijn transportsystemen mogelijk van 20 tot 4000mm breedte en lengtes van 500 tot 100.000mm (met 1 aandrijving).

Wedge conveyors

Soms volstaat een gewone conveyor niet en wordt er een stapje verder gegaan met de zogenaamde wedge conveyor. Deze bekomt men met twee over 90° gekantelde conveyors, welke naar elkaar gericht zijn en waartussen de te transporteren producten geklemd worden. De voordelen zijn dat de producten niet kunnen omvallen, dat ze perfect gecentreerd worden en dat ze ook over verticale trajecten getransporteerd kunnen worden.

Spiraalvormige conveyors worden gebruikt om een hoogteverschil te overbruggen of als buffer transport.

Neem contact op  

Naast het leveren van schakelmatten, voorzien wij ook in totaal projecten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op

Pallet- & container transport

Pallet transport voorzien wij in vele varianten: standaard afmetingen waar mogelijk (bv. Euro pallets), op maat waar nodig. Met een stevige basis in staalstructuur kunnen wij uw transportsystemen uitrusten in verschillende layouts met bijhorende opties (stoppers, overzetters, uitlijnen, remmen, geleiden…). Dat betekent dat u snel, eenvoudig en voordelig aanpassingen of onderhoud kunt doorvoeren. Wij passen bestaande systemen aan of breiden uit waar nodig.

Neem contact op  

Naast het leveren van pallet & container transport, voorzien wij ook in totaal projecten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op

Referenties

Uw processen optimaliseren?
Wij bieden u een oplossing op maat.